MaculaVereniging

Maculadegeneratie is de belangrijkste oorzaak van slechtziendheid in de westerse wereld. In Nederland zijn er ongeveer 135.000 patiënten bij wie de diagnose maculadegeneratie is gesteld. Desondanks blijkt dat de aandacht voor het ziektebeeld in de huisartspraktijk soms tekort schiet. Het vroegtijdig herkennen van symptomen en het snel stellen van een diagnose bij maculadegeneratie zijn van essentieel belang, omdat eenmaal aangerichte schade onomkeerbaar kan zijn.

Om huisartsen te helpen de symptomen juist te identificeren, heeft Mijn Gezondheidsgids een podcast gepubliceerd met oogarts Niels Crama van het Radboudumc en Heleen Schoots, voorzitter van de Maculavereniging en zelf ook maculadegeneratiepatiënt.

Luister de podcast nu!

Lees voor