MaculaVereniging

Voor veel mensen wordt de wereld kleiner als je geen auto meer kunt rijden en afhankelijk wordt van anderen. Dan kan Valys een mooie optie zijn om toch bij je familie op bezoek te kunnen of andere leuke uitjes. De eerste nieuwsbrief van Valys is uit!

Wat is Valys?

Valys regelt taxivervoer over een afstand van meer dan 5 ov-zones voor ouderen en voor mensen met een chronische ziekte of handicap. Met een Valyspas kunt u sociaal-recreatieve uitstapjes maken buiten uw regio. Met Valys reist u veilig en comfortabel naar uw bestemming tegen een gereduceerd tarief. Daarnaast biedt Valys ook verschillende mogelijkheden om de taxi te combineren met de trein. U heeft wel een Valys-pas nodig.

Hoe vraag ik een Valyspas aan?

Dit regelt u niet via de gemeente. Bel met vervoerder Valys: 0900-9630 of vraag de pas aan op pasaanvraag.nl.

Voorwaarden

U hebt een kopie nodig van een van deze documenten om een Valyspas aan te vragen:

  • een bewijs van de gemeente dat u recht heeft aanvullend openbaar vervoer (Wmo-vervoer)
  • een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op een rolstoel of scootmobiel
  • een gehandicaptenparkeerkaart van uw gemeente
  • een OV-begeleiderskaart (een NS-pas waarmee begeleiders gratis reizen).Kopie nodig van een besluit

Kunt u het besluit voor uw aanvullend openbaar vervoer, rolstoel of scootmobiel niet vinden? Vraag dan een kopie aan bij de gemeente. Bel de Wmo Helpdesk: 0800-0643. Dit nummer is gratis en bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur.

Meer informatie over de Valyspas

Informatie over de kosten voor een rit, het reisgebied, een verhoging van uw kilometerbudget en het meenemen van reisgenoten vindt u op valys.nl.

Meer info

Lees voor