Bent u ook zo vermoeid?

Bij meer dan de helft van de volwassenen met een visuele beperking is sprake van ernstige vermoeidheid met grote impact op het dagelijks leven.

De Low vision research groep van Amsterdam UMC heeft een E-health training ontwikkeld om vermoeidheid te verminderen, genaamd E-nergEYEze. Het onderzoek is in volle gang en volledig digitaal te volgen.

De training wordt via het internet aangeboden onder begeleiding van een maatschappelijk werker en computertrainer van Koninklijke Visio of Bartiméus. E-nergEYEze kunt u thuis volgen via de computer, tablet of telefoon op zelf ingeplande momenten gedurende ongeveer 1 a 2 uur in de week. Het lijkt tegenstrijdig om een online training aan te bieden die inspannend kan zijn voor mensen met een visuele beperking, maar onderzoek toont aan dat actief bezig zijn met persoonlijke doelen vermoeidheid juist kan verminderen.

Voor meer informatie over deelname aan dit onderzoek, kunt u een email sturen aan Manon Veldman via m.veldman@amsterdamumc.nl.

Belangrijk: we zoeken deelnemers met ernstige vermoeidheid en een visus van 50% of lager, óf is uw centrale gezichtsveld 45 graden of minder.