Op zaterdag 17 september 2022 wordt in Tiel weer het jaarlijkse fruitcorso gehouden. Blinden en slechtzienden kunnen deze jubileumeditie via een tolk beleven. Op de tribune op de Veemarkt in Tiel zijn er naast de reguliere verkoop ook tickets beschikbaar voor blinden en slechtzienden voor het middagcorso. Zij kunnen, samen met de begeleiders, via een draadloze koptelefoon de beeldende omschrijving van de tolk horen.

Het Fruitcorso wil toegankelijk zijn voor iedereen. Maar wat als je blind of slechtziend bent? Als tweede corso in Nederland biedt de organisatie, samen met ‘Komt het Zien!’, de mogelijkheid om het evenement te beleven door middel van gratis audiodescriptie. “Een tolk zal in woorden vatten wat onze ogen zullen zien.”

Op de tribune op de Veemarkt in Tiel zijn er naast de reguliere verkoop ook tickets beschikbaar voor blinden en slechtzienden voor het middagcorso. Zij kunnen, samen met de begeleiders, via een draadloze koptelefoon de beeldende omschrijving van de tolk horen.

Voorzitter Laurens Verspuij: “Wij willen ons visuele evenement delen met iedereen die dat wil, ongeacht of iemand (goed) kan zien. Je hoeft het corso niet te zien om het te beleven! Ondanks dat het nieuw voor ons is, zijn we blij met de mogelijkheden en de hulp die ons geboden wordt bij het nemen van deze stap. We verheugen ons op de aanwezigheid van deze bezoekersgroep.”

Interesse?

Ben u blind of slechtziend en wilt u (samen met een begeleider) plaats nemen op de tribune Veemarkt tijdens het middagcorso en gebruik maken van de audiodescriptie? Klik op onderstaande link om uw kaartje te bestellen. In de ticketshop staat een optie met de titel ‘Dagentree + zitplaats tribune ‘Veemarkt’ met blindentolk’. Liever via de mail een ticket bestellen? Stuur een mail naar pr@fruitcorso.nl.

Bestel tickets