Blogs & Vlogs

Ingrid Verbeek

Ingrid Verbeek heeft sinds 2020 macula-degeneratie. Ze schrijft regelmatig een blog over haar ervaringen als MD-er.

Speciaal voor de Maand van de Macula heeft Ingrid enkele blogs geschreven:


De Vlogs van Miranda Blomsma

foto van Miranda Blomsma ze heeft een Blindenstok vast met daar boven tekst:"Mijn wazige wereld"

Hallo mooi mens! Welkom in mijn wazige wereld.

Ik ben Miranda. Door de ziekte van Stargardt word mijn centrale gezichtsvermogen sterk aangetast waardoor ik veel details mis en wazig zie.

Ik vlog over hoe ik in het dagelijks leven omga met mijn visuele belemmering, over wat ik mee maak, over wat ik doe, denk en voel. Ik maak de vlogs om met mezelf in gesprek te gaan en daardoor te kunnen reflecteren, relativeren en verwerken.

Ik deel deze vlogs om andere mensen te kunnen inspireren en mee te nemen in beide kanten van de medaille in het leven met een visuele beperking, want het is een kwetsbaarheid en tegelijkertijd een kracht, dat is zoals ik er op mijn manier naar kijk.

Afhankelijk wat voor jou het fijnste werkt kun je mij volgen op mijn Facebook-pagina, Instagram of YouTube-kanaal

Foto van Miranda Blomsma

Linda van Wetten – Bos

foto van Linda van Wetten

Uit het niets werd ik bijna volledig blind. Ik verloor mijn baan als docent, maar vocht zich terug en sta nu weer voor de klas. Ik leer kinderen hoe het is bijna niets meer te zien: ‘Wooow! Nee, dit vind ik echt eng. Staat hier een kast?’


Berry den Brinker

foto van Berry den Brinker

Auteur van o.a. het handboek “Zicht op Ruimte” voor ontwerpers, opdrachtgevers en gebruikers van de Gebouwde omgeving. Iedereen die betrokken is bij de inrichting van een overzichtelijke en veilige fysieke leefomgeving.