Weet u wat macula-degeneratie is?

Elon van Dijk (oogarts i.o. LUMC) en Niels Crama (oogarts Radboudumc) vragen aan mensen op Utrecht CS of zij weten wat macula-degeneratie is.

Boek:

Leven met macula-degeneratie (pdf)

Passend Lezen heeft ‘Leven met macula-degeneratie’ beschikbaar gesteld in de gesproken vorm en braille.

Aanvragen

Op 1 juni 2022 – de start van de Maand van de Macula – is dit boekje gepresenteerd bij Tijd voor Max. De uitzending gemist? Via deze link kunt u de uitzending bekijken.

Voor een gedrukt exemplaar van ‘Leven met macula-degeneratie’ kunt u het bestelformulier invullen. Het boekje wordt u dan zo spoedig mogelijk toegestuurd.

Met de daaraan gekoppelde betaling vragen wij u een vrijwillige bijdrage zodat wij ons werk: bekendheid genereren voor macula-degeneratie kunnen voortzetten.

Boek:

Het oog wil ook wat (pdf)

Het oog wil ook wat (voice-over toegankelijke pdf)

Passend Lezen heeft ‘Het oog wil ook wat’ beschikbaar gesteld in de gesproken vorm en braille.

Aanvragen

Voor een gedrukt exemplaar van ‘Het oog wil ook wat’ kunt u het bestelformulier invullen. Het boekje wordt u dan zo spoedig mogelijk toegestuurd.

Mijn ervaringen als MD-er

Ingrid Verbeek maakt speciaal voor de Maand van de Macula enkele blogs over haar ervaringen als MD-er.

Blog 1 Blog 2 Blog 3 Blog 4

Waarom een Maand van de Macula?

Radio-interview met Heleen Schoots-Wilke, voorzitter van de MaculaVereniging met George Flapper van het programma Pretletters (RTV1)

Macula-Vereniging lanceert campagne In het hart, uit het zicht

Radio-interview met Heleen Schoots-Wilke door Arjen van Bruinnessen van Omroep Wetering.

Dit raakt mijn hele gezin

8 juni 2022

Interview met Pieter Springer in het dagblad De Limburger.

Lees het interview

De foto’s ‘Opa met kleinkind en hond’ en ‘Moeder met kinderen’ die gebruikt worden om aandacht te vragen voor macula-degeneratie zijn te downloaden en te gebruiken voor eventuele plaatselijke activiteiten.