Doe de Macula test

Beantwoord vijf vragen en krijg zicht op uw risico om leeftijdsgebonden macula-degeneratie (LMD) te krijgen. Eén minuut van uw tijd kan een wereld van verschil maken voor uw zicht.

Doe de Macula test

Nulmeting

Om te kijken hoeveel mensen er in Nederland weten wat de oogaandoening macula-degeneratie is, gaan we een nulmeting houden. De nulmeting omvat vijf vragen, die we uitzetten op onder andere Facebook.
Hieronder de link die u kunt verspreiden zodat we zoveel mogelijk reacties krijgen. We gaan het niet onder de leden verspreiden, want die weten wel wat het is. Maar mocht u op uw werk of binnen uw netwerk dit willen uitzetten dan zou dat fijn zijn.

In Australië houden ze sinds 11 jaar de ‘Maand van de Macula’. Elf jaar geleden wist 10% van de bevolking wat macula-degeneratie is en nu elf jaar later 80%.

Bekijk nulmeting

High Tea for MD

Samen met Bartiméus, kennis- en expertiseorganisatie voor mensen met een visuele beperking, organiseert de MaculaVereniging in deze maand een aantal speciale MD-bijeenkomsten, onder de naam High Tea for MD.

Laat u informeren!

Vanwege de Maand van de Macula houdt Koninklijke Visio op diverse locaties een bijeenkomst voor mensen met macula-degeneratie en andere belangstellenden. Laat u informeren over wat Visio voor u kan betekenen.

Meer informatie en aanmelden: zie de data op de kalender.