MaculaVereniging

Reinie Doorn

Wat heb ik prachtige verhalen gehoord in de telefoongesprekken die ik met een aantal leden heb gehad! Vaak mensen op soms hoge leeftijd en een geweldige positieve instelling ten opzichte van hun macula-degeneratie.

In vertrouwen vertelden zij mij over hun werkzame leven en met veel liefde en waardering voor de mensen die hen omringen. Er waren ook leden die dat niet allemaal hadden, omdat ook andere ziekten hun het leven niet makkelijk maken.

Er waren tips die we aan elkaar doorgaven. Eén is de moeite van het doorgeven waard! Een mevrouw vertelde mij hoe zij nog op hoge leeftijd boodschappen doet met een handige boodschappenkar op vier wielen die je voor je uitduwt. Het is zeer stabiel en zij gebruikt daarbij een herkenningsstok, die zij bij het oversteken kan gebruiken. Gelijk op internet gezocht naar deze handige kar die in verschillende kleuren is te bestellen.

Een aantal leden gaf aan dat zij het prettig zouden vinden om af en toe gebeld te willen worden. Zo heeft deze actie in Corona tijd een stukje betrokkenheid naar de leden zeker effect gehad!

Lees voor