Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker
Relevante Nederlandse websites

CBB – www.cbb.nl

De CBB is een zelfstandige en gespecialiseerde bibliotheek die – als enige in Nederland – vanuit een christelijke levensbeschouwing lectuur in passende leesvormen beschikbaar stelt voor mensen met een leesbeperking.

Dedicon – www.dedicon.nl

Bij Dedicon kunt u terecht voor aangepaste studieboeken en vakliteratuur.

Iederin – www.iederin.nl
Netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte.
(voorheen CG-Raad / Platform VG)

Bibliotheekservice Passend Lezen:  – www.passendlezen.nl (voorheen www.aangepast-lezen.nl)
Geniet van de mooiste gesproken boeken. Als je blind, slechtziend of dyslectisch bent, heb je bij Bibliotheekservice Passend Lezen toegang tot de mooiste romans, de spannendste verhalen en de allerleukste kinderboeken, in diverse leesvormen en collecties. Zo bestaat de collectie Audiolezen uit ruim 72.000 gesproken boeken! Dus voor iedereen wat wils. En van elke titel kun je een fragment beluisteren. Nieuwsgierig?

Oogvereniging – Oogvereniging
De Oogvereniging is er voor iedereen met een visuele beperking, oogaandoening of doofblindheid.

De website van de Ooglijn van Oogvereniging biedt u heldere informatie en praktische tips bij het oriënteren, kiezen en aanvragen van hulpmiddelen, revalidatie en ondersteuning. De website geeft een overzicht van de mogelijkheden die er zijn om zoveel mogelijk zelfstandig te blijven en brengt u in contact met mensen die hetzelfde meemaken als u.

Startpagina visueel gehandicapten – Startpagina visueel gehandicapten
Dit is een startpagina met verwijziging naar allerlei websites. Van organisaties (zowel belangenorganisaties als sportorganisaties) tot mailingslisten, forums, chatboxen en nieuwsgroepen.

KiesBeter – www.kiesbeter.nl

KiesBeter is een onafhankelijke overheidssite met betrouwbare informatie, bedoeld om inwoners van Nederland de weg te wijzen in de zorg.

Keuze zorgverzekering – www.keuze.nl/zorgverzekering
Zorgverzekering vergelijken: hoe kies je de juiste zorgverzekering?

Vision 2020 Nederland – www.vision2020.nl
The Right to Sight is een wereldwijd initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de International Agency for the Prevention of Blindness (IAPB), met een internationale coalitie van professionale organisaties, beroepsgroepen, oogziekenhuizen, niet-gouvernementele organisaties (NGOs) en bedrijven. VISION 2020 stelt zich als doel vermijdbare blindheid en slechtziendheid uit te bannen voor het jaar 2020, omdat iedereen op aarde recht heeft op een goed gezichtsvermogen.