Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker
Algemene informatie

Voor de Macula-informatiebijeenkomsten ontvangt u als lid van de vereniging een uitnodiging samen met het programma wanneer u in de desbetreffende regio woont. Woont u buiten de regio, dan bent u ook van harte welkom.

U kunt het programma te zijner tijd vinden op www.maculavereniging.nl/agenda. Om u aan te melden voor de bijeenkomst kunt u contact opnemen met de ledenadministratie van de MaculaVereniging, e-mail ledenadministratie@maculavereniging.nl of tel. 030-298 07 07 (keuze 1) tenzij in de uitnodiging anders wordt aangegeven.

Aanmelden is verplicht. De toegang is gratis.


Agenda

Landelijke MD-dag

De landelijke MD-dag is gepland op 23 juni 2018

Macula-dag zaterdag 23 juni in het NBC te Nieuwegein

Programma

9.30- 10.55 u.              inloop, aanmelding en koffie, gelegenheid tot bezoek van de informatiemarkt.

11.00-11.05 u.             Opening door dagvoorzitter Heleen Schoots 11.05-11.50 u.     Hulpmiddelen belicht

  • iPhone en iPad met VoiceOver – door Joop Sanders lid van het Belteam van de
  • Orcam: de nieuwe sprekende bril – door Michel Vloet, product specialist
  • Webbox kan hiermee? – door Karel Raven, Solutions Radio

11.55-12.20 u.              Omgaan met de psychische gevolgen van MD – Daan Westerink, rouwdeskundige en pedagoog

Gelegenheid tot het stellen van vragen na deze lezing

  1. 25 u. Muziek uit de sixty’s door The Moving Strings

Pauze, gelegenheid voor lunch en bezoek aan de informatiemarkt.

14.15-14.35 u.       Leeftijdgebonden MD –door oogarts (i.o.), onderzoeker, dr. Gabrielle H.S. Buitendijk (Erasmus MC)

14.40.-15.00 u.      Visie en behandeling bij injecties – door oogarts (i.o.), onderzoeker, dr. Yara Lechanteur (Radboudumc)

15.05-15.20 u.       Gelegenheid tot het stellen van vragen aan sprekers van het middagprogramma

15.25 uur               Algemene Ledenvergadering, met na afloop een informele borrel.

Samenvattingen lezingen

In het ochtendprogramma worden enkele hulpmiddelen belicht:

iPhone/iPad met VoiceOver.
Door Joop Sanders, lid Belteam MaculaVereniging.

In al de producten van Apple zitten toegankelijkheidsfuncties ingebouwd. Voor mensen met een zichtbeperking is er de vergroting en voor hen die niet meer kunnen lezen is er VoiceOver. Joop Sanders laat ‘horen’ welke mogelijkheden er zijn op zijn iPhone zonder dat hij er een letter op kan lezen.

ORCam: de sprekende bril.
Door Michel Vloet, product specialist bij Low Vision Total.

Techniek staat voor niets: een minicamera die wordt vastgeklikt aan de bril, kan de tekst voorlezen die je aanwijst. Vloet zal ook belichten of er een vergoeding is van de zorgverzekeraar voor dit hulpmiddel.

Webbox leest kranten en tijdschriften
Door Karel Raven, Solutions Radio.

Een webbox leest kranten en tijdschriften voor. Met dit apparaat zou de ook de MaculaVisie kunnen worden beluisterd. Een korte demonstratie.

Omgaan met de psychische gevolgen van MD. Door Daan Westerink, rouwdeskundige en
Slechter gaan zien heeft enorme invloed op het leven. Hoe om te gaan het proces van verlies scherpte van een belangrijk zintuig, door een chronische aandoening? Is dit te vergelijken met rouw? Daan Westerink begeleidt mensen hoe je kunt omgaan met verlies.

De medische lezingen van het middagprogramma:

Leeftijdgebonden Door Gabriëlle Buitendijk, oogarts (i.o) en onderzoeker aan het Erasmus MC.
Wat is LMD, hoe vaak komt het voor. Is er een erfelijke factor? Is het proces te stoppen? Wordt droge MD altijd de natte vorm? Kan ik het risico “wegeten”? Gabrielle Buitendijk is dit jaar gepromoveerd op een studie naar LMD getiteld: “Age-related MD from risk profiles towards prediction models.”

Visie en behandeling bij injecties. Door Yara Lechanteur, oogarts (i.o.) en onderzoeker aan het
Er wordt ingegaan op de huidige visie over de behandeling bij natte LMD. Hoe vaak wordt er behandeld, wanneer wordt er gesopt met behandelen? Injecties worden nu ongeveer tien jaar toegediend. Wat is bekend na tien jaar injecties? Zijn er nieuwe ontwikkelingen?

Amsterdam, Huiskamerbijeenkomst

Huiskamerbijeenkomst op woensdag 29 november, 3 januari, 21 februari en 11 april van 14.00-16.00 uur.
Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de MaculaVereniging, info@maculavereniging.nl

Assen, Macula-café

Macula-café op dinsdag 19 december, 16 januari, 20 februari, 20 maart en 17 april van 14.00-16.00 uur in Pand 17, Stelmakerstraat 17, 9403 VB Assen.
Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de MaculaVereniging, info@maculavereniging.nl.

 

19 december zal Bas Matien, de kok van Pand 17, een 4-gangen diner voor ons bereiden. Hij zal hierbij oog hebben voor aanbevolen ingrediënten voor MD-ers. Nadere informatie komt in de volgende MaculaVisie.

16 januari komt Alida Drenth van Koninklijke Visio vertellen over hun dienstverlening in brede zin en (auto-)mobiliteit in het bijzonder.

Routebeschrijving: Pand 17 is goed bereikbaar met stadsbus 1 (o.a. vanaf het NS-station).
Er is een bushalte op 200 meter van de ingang. Ook is er voldoende gratis parkeerruimte.

Bennekom, Macula-bijeenkomst

Macula-bijeenkomst op woensdag 24 januari van 14.00-16.00 uur in Huize Erica, Ericapark 1, Bennekom.
Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de MaculaVereniging, info@maculavereniging.nl

Het onderwerp zal zijn: welke voeding met betrekking tot MD? De heer Wicher Koetsier is gevraagd als spreker voor deze middag.

Eten en praten

U bent welkom op onze eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar voor een eenvoudige warme lunch, gemaakt van de juiste ingrediënten voor de MD-patiënt. De kosten zullen ongeveer € 6 zijn. Tijdens dit samenzijn kunnen we tevens van gedachten wisselen over de invulling van onze eerstvolgende bijeenkomst. Aanmelden graag vóór 15 januari.

Brunssum, Macula-bijeenkomst

Macula-bijeenkomst op vrijdag 24 november, 26 januari, 30 maart, 25 mei, 28 september en 30 november van 10.00-12.00 uur. Openbare bibliotheek Brunssum.
Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de MaculaVereniging, info@maculavereniging.nl

24 november willen wij de bijeenkomst van 15 september, waar Koninklijke Visio, de bibliotheek en Solutions Radio (OrionWebbox) een presentatie verzorgden, evalueren. Over deze presentatie kan men vragen stellen .

Komt u met uw partner of begeleider, dan is deze ook van harte welkom. Deelname is kosteloos. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Bussum, Macula-café

Macula-café op donderdag 23 november, 25 januari en 29 maart van 14.00-16.00 uur. Trefpunt, H.A. Lorentzweg 59 (hoek Ceintuurbaan), Bussum.
Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de MaculaVereniging, info@maculavereniging.nl

Wij zijn dan 5 jaar bezig met ons Macula-café, dus een lustrum….Helaas zal ik het geen 5 jaar meer kunnen doen en ga ik uitkijken naar een opvolger(ster).

23 november komt Rob Kloosterman praten over voeding.
25 januari is er een demonstratie van hulpmiddelen.
29 maart is het onderwerp iPhone en iPad.

Cuijk, Macula-bijeenkomst

Macula-bijeenkomst op vrijdag 23 februari, 27 april, 29 juni, 31 augustus, 26 oktober en 30 november van 14.00-16.00 uur.
De zaal is open vanaf 13.30 uur. Wooncentrum De la Salle, Graaf Hermanstraat 49, 5431 GR Cuijk.

Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de MaculaVereniging, info@maculavereniging.nl

 

De Macula-bijeenkomst is een ontmoetingsplaats voor mensen met MD. Ook partners, familieleden en vrienden zijn welkom. Men kan met lotgenoten in een ongedwongen sfeer praten, informatie opdoen, doorgeven en ervaringen uitwisselen. Ook wordt regelmatig aandacht besteed aan actuele thema’s. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen uit Cuijk en de regio Land van Cuijk.

Den Haag e.o.

Zoals u wellicht gemerkt heeft, zijn er de afgelopen maanden geen bijeenkomsten meer aangekondigd voor Den Haag e.o. Door persoonlijke omstandigheden is het voor Wil van der Poll niet meer mogelijk de organisatie van de Macula-bijeenkomsten voort te zetten, hetgeen zij en ook het bestuur van de MaculaVereniging bijzonder betreuren. Een woord van dank voor de vele jaren dat zij zich heeft ingezet voor onze leden in de regio Den Haag is dan ook zeker op zijn plaats.

In de komende maand gaan wij ons bezinnen over een herstart. Over de tijd en plaats krijgen de leden in de regio Den Haag te zijner tijd een persoonlijke uitnodiging.

Eindhoven, Macula-café

Macula-café op dinsdag 28 november, 30 januari en 27 februari van 14.00-16.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur.
Ontmoetingscentrum Het Struikske, Struyckenstraat 10, 5652 GM Eindhoven(Strijp).
Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de MaculaVereniging, info@maculavereniging.nl

28 november komt dr. Rogier Rademaker, oogarts in het Catharinaziekenhuis in Eindhoven, ons bijpraten over de stand van MD-
zaken. U bent weer in de gelegenheid vooraf schriftelijke vragen bij ons in te dienen. De oogarts zal die na zijn voordracht proberen te beantwoorden.

30 januari komt een vertegenwoordiger van Iris Huys ons informatie geven over goede verlichting in huis.

27 februari komt een medewerker van Visio informatie geven over de verschillende moderne mobiele telefoons, over smartphones.

Wilt u ook eens een kijkje komen nemen in ons Macula-café, maar woont u niet in de omgeving van Eindhoven? U bent altijd van harte welkom met uw partner of begeleider. U hoeft zich niet van te voren aan te melden.

Routebeschrijving: Met de bus vanaf station Eindhoven, lijn 401 of 402. Uitstappen bij de halte Evoluon. Nu staat u op een perron tussen de busbaan en rijbaan voor de auto’s. Loop een stukje mee in de richting waar de bus heen gaat. U komt bij een verkeerslicht met rateltikkers. Ga links af, u steekt de busbaan, de rijbaan en het fietspad over. Op het trottoir aankomend gaat u rechtsaf. Steek over bij de verkeerslichten. Ga bij de tweede straat linksaf (Hugo de Grootplein). Ga bij de tweede straat links af (Struyckenstraat).  Na 25 meter ligt dan links Het Struikske. Lopen ± 10 minuten.

Enschede, Macula-café

Macula-café op vrijdag 12 januari en 9 maart van 14.00–16.00 uur. Zorggroep Manna, Boulevard 505, 7511 AD Enschede (hoek C.F. Klaarstraat/ Boulevard).
Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de MaculaVereniging, info@maculavereniging.nl

12 januari: Kom kijken naar een presentatie van hulpmiddelen door Optelec. Zij zijn leverancier van een uitgebreid assortiment hiervan. Er wordt besproken wat u er mee kunt doen en het gebruik wordt uitgelegd Ook kunt u er een aantal zelf ter hand nemen, waarbij uw vragen door een expert worden beantwoord. Hulpmiddelen bij een visuele beperking helpen om in allerlei omstandigheden beter te blijven functioneren; zij vergemakkelijken uw leven.

Komt u, eventueel met begeleider, naar deze interessante middag? Iedereen is van harte welkom. Bus 3 stopt voor de deur. Parkeren met korting is op het terrein mogelijk.

Franeker, Macula-café

Macula-café op donderdag 30 november, 14 december (kerstcafé), 25 januari, 22 februari, 29 maart, 26 april, 31 mei, 28 juni, 26 juli, 30 augustus, 27 september, 25 oktober, 29 november en 20 december van 14.00-16.00 uur. Eetcafé Poort van Franeker, Stationsweg 1, Franeker. Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de MaculaVereniging, info@maculavereniging.nl

Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de MaculaVereniging, info@maculavereniging.nl

Het eetcafé is 4 minuten lopen vanaf het station richting centrum. Met de trein vanaf Leeuwarden en Harlingen. Per bus: lijn 35 (Arriva) vanaf Sneek, lijn 75 (Arriva) start in Bolsward en lijn 75 (Arriva) rijdt vanaf Harlingen en via Tzummarum naar het station in Franeker.

Groningen, Macula-café

Macula-café op woensdag 6 december, 3 januari, 7 februari, 7 maart, 4 april en 2 mei van 14.00-16.00 uur. Het Heerenhuis, Spilsluizen 9, 9712 NR Groningen. Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de MaculaVereniging, info@maculavereniging.nl

De Voice Over Workshop is vanwege te weinig belangstelling afgelast.

Het Heerenhuis is te bereiken met bus 12 vanaf het hoofdstation, halte Korestraat.

Middelburg, Macula-bijeenkomst

Macula-bijeenkomst op vrijdag 26 januari van 17.00-19.00 uur in Wijkcentrum Het Palet, Johan Reigersbergstraat 2, 4336 XA Middelburg.
Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de MaculaVereniging, info@maculavereniging.nl

26 januari -Thema: zorg bij de oogarts

Op veler verzoek is het ons gelukt in samenspraak met het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis en de Oogvereniging, oogarts dhr. J. Eveleens, verbonden aan het ADRZ, bereid te vinden op deze bijeenkomst e.e.a. te vertellen over macula-degeneratie, recente inzichten en de behandelmogelijkheden. Er zal ruime gelegenheid zijn vragen te stellen. Dhr. Eveleens is de oogarts waar vele van de aanwezigen vanuit Zeeland mee te maken krijgen en we zijn dan ook blij dat hij komt. In verband met de organisatie is het handig wanneer u zich vooraf opgeeft bij.

Macula PLUS Café Walcheren

De Maculavereniging regio Zeeland weet dat er leden zijn die naast informatiemiddagen die georganiseerd worden, behoefte hebben aan een informeel lotgenotencontact met anderen die slechtziend zijn. Om hieraan tegemoet te komen is er op vrijdag 1 december van 10.15-12.15 uur de  mogelijkheid,  op eigen kosten, een kopje koffie, thee of iets anders te komen drinken in Grand Café Willem, Oranjelaan 7, 4332 VA Middelburg, tel. 0118-618 767, www.grandcafewillem.nl.

 

Uitdrukkelijk vermelden wij dat er op deze ochtend geen speciale spreker of speciaal programma te verwachten is. Het gaat puur om contact met elkaar en het uitwisselen van informatie en ideeën. De toevoeging PLUS bij de naam van dit treffen betekent dat iedereen die interesse heeft met anderen (of ‘lotgenoten’) te praten, welkom is vanuit welke visuele handicap dan ook. Dus ook leden van de Oogvereniging of niet-leden zijn van harte welkom. Het gaat om de algemeen herkenbare problematiek bij het slechter zien.

Voor inhoudelijke informatie over macula-aandoeningen kan men de regionale bijeenkomsten van de MaculaVereniging, regio Zeeland bezoeken die we in januari, mei en september/ oktober organiseren. Natuurlijk kunt u ook terecht op de website van de Maculavereniging: www.maculavereniging.nl. Voor vragen of nadere informatie kunt u contact opnemen met de MaculaVereniging.

Rotterdam, Macula-bijeenkomst

Macula-bijeenkomst op woensdag 31 januari, 25 april, 25 juli en 31 oktober van 14.00-16.00 uur. Gerard Goosenflat, Thomas Mannplaats 150, 3069 NE Rotterdam.
Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de MaculaVereniging, info@maculavereniging.nl

31 januari geeft mevrouw Machteld Welling een presentatie over de dienstverlening van de regionale instelling Bartiméus, Maasstadweg 150, 3079 DZ Rotterdam. U krijgt informatie over de mogelijkheden die Bartiméus heeft om ons – slechtzienden – te ondersteunen en verder te helpen. Wij nodigen u van harte uit deze middag bij te wonen, ook als u onze bij aankomsten nog niet eerder bezocht.

De Gerard Goosenflat is te bereiken met metro B, richting Nesselande, halte Hesseplaats. Vooraan het station verlaten, links de metrobaan oversteken. Rechtdoor lopen, de Gerard Goosenflat staat in het verlengde van het tankstation. Ingang is voorbij het fietsrek.

Utrecht, Macula-café

Macula-café op vrijdag 24 november, 26 januari, 23 februari, 30 maart, 20 april, 25 mei en 29 juni  van 09.30-12.00 uur. Buurthuis De Uithoek, 2e Daalsedijk 2b, 3551 EJ Utrecht.
Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de MaculaVereniging, info@maculavereniging.nl

24 november komt Bram Rutgers van der Loeff, oud-voorzitter van de MaculaVereniging.

Op de bijeenkomst van vrijdag 26 januari komt de heer Karel Raven en gaat ons alles vertellen over de nieuwe Webbox 3.
Hoewel de Webbox 2 al een goed werkend hulpmiddel is zijn er toch meerdere verbeteringen aangebracht en vooral aan de wensen van de gebruikers aangepast.
Voor meer informatie: Hans van den Hadelkamp mobiel 06-18182604 of neem contact op met het landelijk bureau: E-mail: info@maculavereniging.nl

Routebeschrijving: vanaf het Centraal Station lopen richting Muziekcentrum Tivoli/Vredenburg. Bij de stoplichten linksaf oversteken, doorlopen tot aan de rotonde. Oversteken en verder rechtdoor lopen. Onder het spoorviaduct door direct linksaf, na 200 meter is het aan de linkerzijde (20 minuten lopen). Bus 3 (Zuilen) stopt na het spoorviaduct (twee haltes).

Utrecht, netwerk Ander Zicht op Werk

Netwerkbijeenkomst op dinsdag 28 november om 17.30 uur in café Le Journal, Neude 32, Utrecht. Dit is op loopafstand van het station Utrecht Centraal.
Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de MaculaVereniging, info@maculavereniging.nl.

Het AZoW-netwerk biedt de mogelijkheid tot uitwisseling van ervaringen met “collega’s” en deskundigen als een welkome aanvulling op de gewone voorzieningen en bestaande contacten. De groep komt eens in de paar maanden bij elkaar op werkdagen, direct na werktijd. De kosten zijn de eigen consumpties en soms een kleine bijdrage voor een attentie voor een spreker.

Bijeenkomst Netwerk Ander Zicht op Werk (AZoW) Utrecht op dinsdag 28 november 2017 – 17.30 uur!

“LinkedIn en wel of niet vermelden slechtziendheid”

Het is alweer een tijdje geleden maar graag wil ik jullie uitnodigen voor de netwerkborrel Ander Zicht op Werk Utrecht. Om deze informele netwerkborrel toch een thema te geven, kunnen we het hebben over een goede samenvatting schrijven voor LinkedIn en vermeld je hierin wel of niet dat je slechtziend bent? Hierover zal Roos Hoelen van de Oogvereniging een inleiding geven. Wat zijn jullie ervaringen hiermee en hebben jullie misschien nog tips en trucks voor andere werkenden of werkzoekenden met een visuele beperking?

Wat is Ander Zicht op Werk?

Een netwerk voor werkenden met een visuele beperking, inclusief werkzoekenden en starters. En een initiatief van de MaculaVereniging. Doel van Ander Zicht op Werk is het uitwisselen van ervaringen, contacten leggen en kennis opdoen. Het AZoW-netwerk biedt de mogelijkheid tot uitwisseling van ervaringen met “collega’s” en deskundigen als een welkome aanvulling op de gewone voorzieningen en bestaande contacten. De groep komt eens in de paar maanden bij elkaar op werkdagen, direct na werktijd. De kosten zijn de eigen consumpties en soms een kleine bijdrage voor een attentie voor een spreker.

Plaats en route

Let op! Wie er op dinsdag 28 november bij wil zijn: om 17.30 uur gaan we borrelen en – wie wil – eten in café Le Journal, Neude 32 in Utrecht. Dit is op loopafstand van het station Utrecht Centraal.

Aanmelden?

Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de MaculaVereniging, info@maculavereniging.nl

Zwolle, netwerkborrel Ander Zicht Zwolle

Ander Zicht Zwolle, netwerkborrel op donderdag 11 januari, 8 maart en 10 mei om 17.30 uur. Bistronomie Vidiveni, Jufferenwal 15, 8011 LE Zwolle. Let op: locatie kan wijzigen per borrel.
Extra: zaterdag 14 oktober Herfst workshop: Kleur, geur in je interieur. Organisatoren Frederike Sleurink en Anja Hoekzema. Kijk voor informatie en nieuws op www.anderzichtzwolle.weebly.com.
Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de MaculaVereniging, info@maculavereniging.nl

Nijmegen – Macula-informatiebijeenkomst

Nijmegen: in voorbereiding.

Algemene informatie

Voor de Macula-informatiebijeenkomsten ontvangt u als lid van de vereniging een uitnodiging samen met het programma wanneer u in de desbetreffende regio woont. Woont u buiten de regio, dan bent u ook van harte welkom. U kunt het programma te zijner tijd vinden op www.maculavereniging.nl/agenda. Om u aan te melden voor de bijeenkomst kunt u contact opnemen met de ledenadministratie van de MaculaVereniging, e-mail ledenadministratie@maculavereniging.nl of tel. 030-298 07 07 (keuze 1) tenzij in de uitnodiging anders wordt aangegeven. Aanmelden is verplicht. De toegang is gratis.

Bijeenkomsten derden

MD-informatiebijeenkomst

Heeft u macula-degeneratie en vindt u het moeilijk hiermee om te gaan? Wilt u daarnaast praktische informatie en ervaringen uitwisselen? Dan is deze informatiebijeenkomst op dinsdag 12 december van 13.00 tot 16.00 uur bij Visio Rotterdam in samenwerking met de MaculaVereniging wellicht iets voor u.
Er is onder meer aandacht voor de voordelen van het gebruik van contrast, optimale verlichting, het gebruik van digitale hulpmiddelen, het compenseren van de visus door het inzetten van andere zintuigen, de revalidatiemogelijkheden binnen en buiten Visio. Ook wordt u vertelt wat de MaculaVereniging u te bieden heeft. Na de bijeenkomst heeft u meer kennis over uw oogaandoening en kunt u praktische tips om met MD om te gaan toepassen in de praktijk.

De bijeenkomst vind plaats bij Visio, Schiedamse Vest 158, Rotterdam. Aanmelden voor de bijeenkomst is verplicht: tel. 088-585 97 00 of e-mail rotterdam@visio.org.

……………………………………………………………………………………..

Inspiratiecursus: Van idee naar actie!
 
Misschien heb je al tijden een idee in je hoofd en zoek je handvaten om er concreet mee aan de slag te gaan? Of heb je geen idee maar zoek je inspiratie? Dan is de driedelige cursus “Van idee naar Actie” net iets voor jou.

Het (her)ontdekken van je ambitie activeert,  geeft energie en richting aan je leven. Het stimuleert je om te blijven ontwikkelen. Dus wil jij bijvoorbeeld je eigen werk gaan uitgeven, vlogger worden, de liefde van je leven zoeken, je eigen bedrijf beginnen of de Himalaya beklimmen? Kom naar onze cursus dan gaan wij dit samen met jou in een actieplan gieten!

Weet je nog niet wat je wilt maar ben je wel op zoek naar wat anders in je leven? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij gaan samen met jou op zoek naar de verandering die je zoekt en bij je past.

Met een kleine groep van maximaal zes deelnemers en een NOBCO-coach gaan we in 3 dagdelen aan de slag.

1ste deel: Inspirerend idee; samen op ontdekkingstocht wat jou idee is. Het formuleren en concretiseren van je doel.

2de  deel: Ken je zelf om dat eruit te halen wat erin zit. Waar liggen je sterke punten en waar de valkuilen. Wat is je mindset, hoe zet je jezelf aan tot actie en hoe zet je teleurstelling/tegenslag weer om naar een nieuwe steppingstone.

3de deel: Leer mensen kennen; Netwerken een belangrijk onderdeel in het leven. Hoe ziet jou netwerk eruit waar liggen kansen en mogelijkheden. Welk netwerk heb je nodig in je actie plan die we dit deel gaan formuleren.

Met deze 3 cursusdagen is jouw idee of droom omgezet tot een concreet actie plan, weet je waar jouw kansen liggen en hoe je stap voor stap naar jouw doel kan toewerken. Heb jij zin om hiermee aan de slag te gaan? Geef je dan op!

Data:
25 januari 2018
8 februari 2018
1 maart 2018

Tijd: 13:30 – 16:30 uur
Locatie: Kampen, locatie is rolstoeltoegankelijk en geleidenhonden zijn welkom

Kosten: € 75,00 incl. koffie & thee  (voor 3 dagdelen)

in 2 termijnen betalen € 90,00, per termijn € 45,00

Aanmelden: workshop@blindeambitie.nl.

ZieZo-beurs

Op 16 en 17 maart 2018 vindt de 22ste editie plaats van de ZieZo-beurs in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs te Utrecht.